Kunstmatige intelligentie in de horeca en daarbuiten neemt toe. Grote hotelketens zoals Marriott hebben al een of meer technologieën geïmplementeerd die helpen bij hun activiteiten of die de customer journey verbeteren.

Bij het implementeren van deze technologieën is het absoluut cruciaal om nieuwe strategieprocessen, inhoud en contexten te bespreken.

Kunstmatige Technologie in de horeca

Kunstmatige Technologie in de horeca

Technologie en het voordeel

Het eerste waar iedereen aan denkt, is dat het loonkosten bespaart. In feite is dit natuurlijk waar, maar AI zelf is duur. Hoewel het steeds gemakkelijker wordt om een ​​product te leasen zonder een hoge referentiescore, blijft het duur. Daarnaast zijn systeemondersteuning en gekwalificeerde mensen ook een dure bron.

We moeten hier onderscheid maken tussen AI en “eenvoudige” technologie. Technologie zijn handige machines en systemen die onze bedrijfsvoering ondersteunen. AI is echter een zelfdenkend systeem dat leert van zijn eerdere situaties en fouten.

Het AI-voordeel ligt onder de oppervlakte. 

Als het management AI correct heeft geïmplementeerd, rekening houdend met alle mogelijke valkuilen en alle relevante medewerkers heeft getraind, kan AI leiden tot een enorme toename van de medewerkerstevredenheid. Een medewerker die ineens de gewone taken, zoals het beantwoorden van de vijfhonderdste mail met de altijd terugkerende vragen, ineens niet meer hoeft te doen, voelt zich waardevoller en daardoor blij. Gelukkige medewerkers, die worden ondersteund door AI zijn overtuigd van hun resterende taken. En ze verhogen de omzet van elk bedrijf.

De keerzijde

Dat gezegd hebbende, willen we ook de keerzijde van een mislukte implementatie benadrukken. Als werknemers zich vervangen voelen in plaats van gesteund door AI, kan een bedrijf in een dure neerwaartse spiraal terechtkomen.

Neem contact met ons op voor meer informatie, we adviseren je graag over zowel technologie als AI-implementaties om je bedrijf winstgevender en toekomstbestendig te maken.

Kunstmatige Technologie in de horeca

Kunstmatige Technologie in de horeca