Online recensies worden steeds belangrijker in de netwerkwereld van vandaag.

Hoeveel lees jij de recensie van een product dat enige impact heeft op je portemonnee?

Zeker heb jij de afgelopen maand vast alle soorten recensies opgezocht. Dit kan het actief lezen van reviews bij Booking.com zijn. Dit kan ook onbewust zijn, door je productkeuze op Bol.com. Deze maak je namelijk op basis van het aantal sterren per product. Uiteindelijk waarschijnlijk ook het lezen van de reviews op deze website.

Tripdadvisor online recensies invloed op omzet

Op basis van die elektronische beoordelingen maken potentiële klanten de keuze of ze wel of niet willen kopen en tegen welke prijs!

TripAdvisor

Voor de horeca is TripAdvisor een belangrijk platform geworden voor het nemen van beoordelingen.

In 2019 hebben we onderzoek gedaan onder 5-sterren hotelgasten en hun mening over reviews. Het doel was om een ​​verband te leggen tussen beoordelingen en verkoop.

TripAdvisor is het afgelopen decennium een ​​belangrijke online beoordelingswebsite geworden. De TripAdvisor-rangen zijn opgebouwd uit:

  • Kwaliteit van een recensie
  • Aantal beoordelingen
  • Recentheid van de laatste recensie
  • Responspercentage (hoe snel reageert het hotel/restaurant op een recensie en geeft een antwoord)

Volgens verschillende bronnen bevatten deze beoordelingen een classificatiesysteem dat directe invloed heeft op het boekingsproces en op het tarief dat klanten bereid zijn te betalen.

Conclusie van het onderzoek

We kwamen er achter dat een stijging van 0,5 punt op de TripAdvisor-rang hypothetisch zal resulteren in een toename van 10,5% in ADR.

Een zeer interessante toevoeging is dat de responstijd een doorslaggevende factor is tijdens het besluitvormingsproces, iets gelijkmatiger zelfs dan de rang.

Dit geeft een platform zoals TripAdvisor, en er zijn er veel, veel macht over je bedrijf. Je zou kunnen denken, het is maar een systeem, gasten zullen het niet volledig vertrouwen, maar hier zit jij fout.

Bewust van fraude – maar toch getrouw

61,5% van onze onderzoeksgroep was zich er volledig van bewust dat TripAdvisor veel mogelijkheden biedt voor valse informatie. Erger nog, ze wisten ook dat er websites bestaan ​​waar bedrijven beoordelingen kunnen maken, vervalsen of onderhouden. Die exacte 61,5% zag echter op basis van die informatie geen verband om al dan niet TripAdvisor te vertrouwen. Dit is best bizar.

Krijgt je bedrijf slechte recensies en daalt je omzet? Plan nu een gratis gesprek met ons, om te ontdekken hoe wij je imago en je omzet weer een boost kunnen geven!

Wil jij het gehele onderzoek paper lezen ? Neem dan contact met ons op.

Tripdadvisor online recensies invloed op omzet

Tripdadvisor online recensies invloed op omzet

Tripdadvisor online recensies invloed op omzet